русский пирог

Aka “Tort rusesc”.

Simplu. Rapid. Dulce. Acrisor. Si al naibi de bun.

Si in detaliu inseamna:

– 6 galbenusuri

– 100 g zahar

– 100 g unt

– 100 g faina.

Untul il freci putin cu zaharul, adaugi apoi faina si galbenusurile le incorporezi treptat.

Amestecul asta il pui intr-o forma de tort (23 cm) si il dai la cuptor (180 grade) pentru 12-15 minute.

Intre timp albusurile (cele 6) le bati spuma, le amesteci cu 100 g unt topit, 100 g zahar si 100 g nuca maruntita.

Cand aluatul este gata, pui peste el un borcan mic de gem de prune si il mai dai la cuptor (180 grade) pentru 5-7 minute.

Acum pui si “bezeua” peste si il mai dai la cuptor pentru inca 25 de minute.

Si atat.

Cum spuneam: simplu, rapid, dulce, acrisor si al naibi de bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *