Beef wrap

In loc de shaworma…

_DSF5348-Edit

Pentru inceput vei avea nevoie de o lipie. O poti foarte usor cumpara, insa sfatul meu este sa nu, ci mai degraba o faci in casa foarte rapid si usor.

Ingredientele ce urmeaza sunt pentru 10 lipii medii ca dimensiune (aprox 20 cm in diametru).

– 500 g faina (aici recomand un amestec de faina alba cu neagra, pot fi si cantitati egale).

– un plic de drojdie uscata (10 g)

– o lingurita de sare

– 6 linguri de ulei (nu trebuie neparat de masline)

– 250 ml de apa calduta

– 2 lingurite de zahar

– seminte de susan

– cimbru uscat (nu trebuie foarte mult)

Intr-un vas amesteci drojdia cu zaharul si cu apa calda si le lasi pana incepe sa faca spuma la suprafata (aprox 10 min). (Drojdia Dr. Oetker nu necesita hidratate, asa ca doar dizolvati zaharul in apa, iar drojdia o puneti peste faina).

Pasul urmator este sa amesteci faina, cimbrul uscat, semintele de susan si uleiul cu lichidul de mai sus (intr-un vas incapator) pana incepe sa se desprinda de pe maini. Apoi scoti aluatul din vas si il mai framanti pe blatul de lucru pentru alte 4-5 minute pana ajunge la o compozitie omogena.

Lasi apoi aluatul intr-un vas acoperit (intr-un loc caldut, fara curenti de aer) pentru 30 de minute la dospit.

Dupa acest timp scoti aluatul din vas si il tai in 10 parti (relativ egale), modelate sub forma unor bile.

Intinzi fiecare bila de alut cu sucitorul destul de mult, pana se subtiaza cam de 2 mm grosime.

Pui foaia aceast aintr-o tigaie de clatite (incinsa in prealabil, dar fara ulei) timp de 1 minut pe fiecare parte.

Si cam asta este lipia de casa 🙂

Iti recomand sa o ti in frigider intr-un vas inchis pentru ca se usuca destul de mult.

Inainte de servire o poti pune in cuptor timp de 2-3 minute si se inmoaie mult (sau la microunde timp de 10-15 secunde).

 

Asadar, sa continuam cu wrap-ul de vita.

Avem lipia, pe care o ungem cu putin iaurt gras, apoi adaugam cateva felii de carne de vita (ramasa de la vreun gratar), niste salata verde, cateva frunze de coriandru, seminte de susan si niste fasii de gogosari murati. Foarte bine poti inlocui vita cu niste pui sau porc.

Rulezi totul asa cum ai vazut ca fac la shaormerie si asta e tot.

Alaturi de un pahar de ayran este delicios.

_DSF5352-Edit

_DSF5354-Edit

_DSF5356-Edit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *