Budinca de migdale cu prune uscate

Initial am vrut sa fac un lapte de migdale, insa pe parcurs lucrurile au evoluat in asa ceva. Adica, o budinca de migdale cu prune uscate. Fara zahar, fara oua, unt sau alte cele. Cat se poate de simpla.

De fapt, nu este chiar o budinca, ci un fel de inghetata. Dar vei vedea pe parcurs ce si cum.

O ceasca de migdale (decorticate si neprajite) le lasi la hidratat (peste noapte) in apa (sau poate fi foarte bine vin, coniac, etc).

La scurgi de lichid si le pui intr-un blender impreuna cu un pahar mare de apa. Le mixezi bine pana devin un lichid cremos.

Pasul urmator este sa il pui la foc impreuna cu cateva prune uscate (pot fi smochine confiate, curmale, etc) pana se ingroasa destul de mult.

Pui toata compozitia intr-o forma si o dai la congelator pentru 2-3 ore.

Pentru sos faci un piure de prune (putin fierte in apa si apoi pasate intr-un blender) si decorezi cu el platoul, impreuna cu niste fulgi de migdale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *