Budinca de zmeura cu ciocolata

_DSF0673

Ce poate fi mai potrivit pe canicula decat un desert racoritor si decadent?

Sa incepem cu ce este cel mai important de spus. Se face incredibil de usor si de repede.

– 200 g ciocolata neagra (dar nu foarte neagra- undeva pe la 50% cacao este suficient)

– 500 g iaurt cremos (nu danone, ca sunt impotriva lui, dar poate fi o solutie)

– 3 linguri de miere (dar cel mai bine gusti pe masura ce adaugi in compozitie si iti dai seama cat de dulce o vrei)

– 150 g zmeura proaspata (daca nu ai, merge si inghetata)

Pentru inceput topesti ciocolata (bain-marine, microunde, etc) si o lasi putin sa se raceasca (5 minute ar trebui sa fie suficient).

Apoi adaugi mierea si iaurtul si ai grija sa amesteci repede, mai ales daca iaurtul a fost rece, ca poate sa duca la aparitia unor fulgi de ciocolata si sa nu fie un desert foarte cremos.

In 6 pahare mici sau ramekin-uri, sau orice alt recipient la indemana, pui niste zmeura (nu te zgarci cu ea si pune cat de multa poti) dupa care adaugi si crema de ciocolata. La final poti adauga niste biscuti sfarmati, sau fulgi de ciocolata, sau orice altceva iti trece prin cap.

_DSF0675

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *