Carrotcake

Tort cu morcovi, sau dupa cum il stie toata lumea CARROT CAKE.

Probabil cel mai de succes tort deGulie. Pentru ca e al naibi de bun. 🙂

_MG_4326

Iar datele tehnice inseamna:

– 400 g morcovi

– 100 g nuca

– 300 g zahar

– 1 lg bicarbonat de sodiu

– 1 + 1/2 lg praf de copt

– 300 g faina

– 4 oua mari

– 240 ml ulei de masline (nu e musai sa fie extravirgin)

– vanilie, dar nu esenta. Ori extract de vanilie ( doua lingurite) ori o pastaie de vanilie careia ii scoti semintele.

Pentru crema vei avea nevoie de:

– 400 g crema de branza (iti recomand Philadelphia) la temperatura camerei

– 75 g unt cat mai gras (nesarat) cat mai moale

– 200 g zahar

– o lamaie

 

Pui nucile intr-o tigaie impreuna cu 3 linguri de zahar si le lasi pana se caramelizeaza frumos si incep sa scoata fum. Le scoti pe o hartie de copt si le lasi sa se raceasca.  Acum trebuie sa le macini putin (cat de mult las la aprecierea ta; poate vrei sa le simti mai mari in tot si de aceea le macini mai putin).

Ouale le bati bine cu restul de zahar pana devin o crema lucioasa, apoi adaugi uleiul si vanilia amestecand bine.

Bicarbonatul si praful de copt le incorporezi in faina si apoi le pui peste crema facuta mai devreme.

Morcovii ii dai pe o razatoare mare si ii adaugi, impreuna cu nuca, in compozitia de mai sus, omogenizand bine.

Pui totul intr-o forma de tort si dai la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 55-60 de minute (este gata cand ai bagat o scobitoare in el si iese curata).

Lasi blatul sa se raceasca si intre timp faci crema, amestecand branza cu zaharul si cu untul moale.

Razuiesti coaja unei lamai si o adaugi compozitiei impreuna cu sucul acesteia.

Tai blatul in doua felii si pui intre ele o treime din crema, restul urmand sa il acopere pe deasupra si pe laterale.

Poti decora cu fasii de morcovi, de lamaie si nuca macinata.

_MG_4325

_MG_4334 700

_MG_4336

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *