Cheesecake cu ciocolata si flori de soc

Fac ce fac si tot la ciocolata ma intorc, asa ca fiind sezonul socului am decis ca o asemenea combinatie nu are cum sa dea gres. Si asa a fost.

_DSF5361

De data asta am schimbat insa mai multe la reteta de baza si rezultatele sunt promitatoare.

Cea mai mare schimbare este blatul, caci nu am mai facut unul din biscuiti si un aluat de tarta copt in forma de tort.

Pentru blat ai nevoie de:

– 250 faina alba

– 125 unt nesarat

– 80 g zahar

– 2 galbenusuri

– coaja de portocala

– 2 linguri de cacao

– 2 linguri lapte rece

Faina o amesteci (cu robotul este cel mai comod, insa o poti face si la mana) cu untul rece, taiat cubulete, pana incepe sa semene cu un pesmet, dupa care adaugi zaharul, galbenusurile si coaja de portocala. Continui sa amesteci pana se omogenizeaza bine, iar la final adaugi putin cate putin laptele pana devine un aluat ferm.

Acum intinzi aluatul cu un facalet intr-o foaie nu foarte subtire, cu care tapetezi o forma de tort de 20 cm in diametru. Dai totul la rece pentru 30 de minute, timp in care te ocupi de crema.

Iar pentru asta vei avea nevoie de:

– 400 g crema de branza Philadelphia

– 200 g branza dulce de vaci

– 100 g zahar

– 3 oua

– coaja si sucul unei lamai

– o lingurita extract de vanilie

– 150 ml smantana dulce

– 50 g ciocolata neagra taiata in bucati cat se poate de mici

– flori de soc (de la o crenguta)

– 2 linguri de faina

Amesteci cele doua feluri de branza cu zaharul, apoi adaugi pe rand celelalte componente amestecand bine sa nu se faca cocoloase.

Incalzesti cuptorul la 180 de grade si pui la copt forma de tort. In primele 10 minute pui peste aluat o hartie de copt si niste orez/naut/monezi/bile ceramice/etc pentru ca mai apoi sa lasi sa se coaca inca 10 minute pentru a se forma o crusta crocanta.

Micsorezi temperatura cuptorului la 150 de grade.

Pui crema de branza peste aluat si dai totul la cuptor inca 35 de minute. Lasi apoi sa se raceasca in cuptorul oprit, cu usa acestuia deschisa.

Intre timp pregatesti crema de ciocolata care acopera in final crema de branza. Iar asta o faci taind in bucati mici 130 g de ciocolata neagra, peste care adaugi 100 ml de smantana dulce fierbinte si 30 g de unt nesarat. Amesteci bine totul sa se topeasca ciocolata si untul.

Pui crema de ciocolata peste tort si lasi sa se raceasca putin.

Alegi floricelele unei crengute de soc si le asezi cat mai ordonat (sau nu) peste ciocolata de pe tort.

Daca poti, ar fi indicat sa il lasi in frigider peste noapte pentru o textura perfecta.

Daca nu, nu 🙂

_DSF5368

_DSF5372

_DSF5371

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *