Cheesecake cu ciocolata

Titlul mai potrivit ar fi probabil prajitura cu branza (veti vedea mai departe de ce), dar deocamdata ramanem cu cheesecake.

_DSF3504-Edit

In toate ceelalte cheesecake-uri de panaa cum am folosit ba mascarpone, ba ricotta, ba crema Philadephia.

Ei, acum a venit timpul sa o dam pe o branza romaneasca clasica, adica dulce de vaci 🙂

Dar pana acolo:

– 450 g biscuiti cu ciocolata

– 100 g unt nesarat

– 150 g ciocolata neagra

– 300 ml smantana dulce

– 1 kg branza dulce de vaci

– 2 lamai

– 150 g zahar

– extract de vanilie

Biscuitii ii macini bine, dupa care adaugi si untul pana ajunge un amestec omogen, cu care tapetezi fundul si lateralele unei forme de tort si dai la frigider pentru 30 de minute.

Ciocolata o topesti (un minut la cuptorul cu microunde) impreuna cu 100 ml smantana dulce si pui apoi ganajul acesta peste blatul de biscuiti, acoperind inclusiv lateralele si iarasi dai totul la frigider, timp in care faci crema.

Branza o bati bine cu mixerul pana devine cremoasa si incepi si adaugi treptat restul de smantana, sucul si coaja celor doua lamai, doua lingurite extract de vanilie zi zaharul. Omogenizezi totul bine si pur si simplu o torni peste blatul de biscuiti si ciocolata.

Acum as recomanda sa pui prajitura la frigider peste noapte si sa o incepi a doua zi de dimineata cu o cana mare de cafea. Merge de minune in combinatia asta.

_DSF3509-Edit

_DSF3510-Edit

_DSF3512-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *