Cheesecake cu fructul pasiunii

Via Eric Lanlard.

Un rasfat cu branza si ciocolata albacu o nota discreta de fructul pasiunii.

_DSF1627

– 200 g biscuiti digestivi

– 100 g unt nesarat

– 200 g ciocolata alba

– 200 ml smantana dulce

– 250 g mascarpone

– 400 g crema de branza (philadelphia)

– 5 Lg zahar

– 1 lg extract de vanilie

– 4 oua

– 200 g fructul pasiunii

Biscutii ii macini si ii amesteci cu untul topit, dupa care tapetezi o forma de tort cu ei. Ii dai 10 minute la cuptor (180 grade) si ii lasi apoi la racit. Reduci cuptorul la 150 grade.

Intre timp, pui la incalzit smantana si apoi o torni peste ciocolata alba, amestecand pana devine o crema lucioasa. O lasi deoparte sa se raceasca putin.

Amesteci mascarpone si crema de branza, adaugi zaharul, vanilia si cele 4 galbenusuri, pe rand pentru a le incorpora bine. Acum pui si crema de ciocolata in amestec si pulpa de fructul pasiunii (interiorul are multe seminte, dar le pui intr-o strecuratoare si presezi cu o lingura pana obtii doar pulpa).

Albusurile le bati pana incep sa se intareasca, dupa care le incorporezi usor in amestecul de mai sus.

Pui toata aceasta mixtura peste blatul de biscuti raciti putin si dai la cuptor pentru 50-60 de minute (150 grade). Lasi sa se raceasca in cuptor pentru inca 2 ore cu usa deschisa (astfel nu o sa crape inestetic).

Textura cea mai buna o vei obtine dupa ce sta o noapte in frigider.

_DSF1623

2 thoughts on “Cheesecake cu fructul pasiunii

  • July 17, 2013 at 6:52 am
    Permalink

    Arata foarte bine. Unde ai gasit fructul pasiunii asa aratos? ca eu dau peste tot felul de panarame. 🙂

    Reply
  • July 17, 2013 at 7:05 am
    Permalink

    Megaimage Otopeni. Ideea este sa fie un pic mai uscat, sa dea senzatia ca e sec. E adevarat, nu are foarte mult suc in interior, dar suficient.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *