Cheesecake cu mure, caise si whiskey

_DSF1735

Pentru inceput blatul:

– 200 g biscuiti cu ciocolata

– 75 g unt nesarat

Macini biscuitii si ii amesteci cu untul topit, dupa care tapetezi fundul unei forme de tort cu ei. Cat timp pregatesti compozitia, dai tava la frigider.

Iar pentru compozitie ai nevoie de:

– 500 g crema de branza (Philadelphia, dar nu light)

– 500 g branza dulce de vaci

– 200 g zahar

– 4 oua

– 300 ml smantana dulce

– o pastaie vanilie (sau o lingurita extract)

– o lamaie

Amesteci Philadelphia cu branza dulce, pana se omogenizeaza bine. Oulele le bati putin cu zaharul  pana devin o crema lucioasa si le adaugi amestecului de branza.

Pui si smantana, coaja de lamaie, sucul de la lamaie si vanilia, incorporand totul.

Torni amestecul acesta peste blatul racit de biscuiti, eventual poti arunca si cateva mure in compozitie si ii dai la cuptor (150 grade) pentru 50 de minute.

Cand este gata il mai lasi in cuptor sa se raceasca treptat.

Intre timp, pentru toping vei folosi:

– 300 g caise (mai necoapte daca se poate)

– o lingurita scortisoara

– 50 ml whiskey

– un plic gelatina alimentara

Tai caisele in bucati mai mici si le pui la fiert cu whiskey-ul si scortisoara timp de 5 minute, pana se inmoaie.

Pui totul intr-un blender si maruntesti pana devine o pasta fina. O strecori de orice lucruri mai maricele, folosind o sita si o lasi sa se raceasca putin.

Pui la hidratat un plic de gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Cand s-a umflat bine o pui la cuptorul cu microunde 30 de secunde si apoi o adaugi peste crema de caise.

Acum o poti pune peste cheesecake-ul scos din cuptor, adaugi si cateva mure intregi si o dai la frigider peste noapte.

Si atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *