Cheesecake cu visine si ciocolata

_MG_1493-Edit

Ca idee, nu este un desert light, are undeva pe la 700 kcal/portie, asadar merge musai insotit de ceva miscare sau post negru.

O reteta putin altfel de cheesecake, in sensul ca nu ai nevoie de cuptor pentru ea.

Asta inseamna:

– 2oo g biscuiti cu cacao (ciocolata, digestivi, etc)

– 50 unt topit

– 500 g mascarpone

– 500 g  ciocolata cu lapte

– o pastaie de vanilie

– 300 ml smantana pentru frisca

– rom

– visine

Pentru inceput macini biscuitii si ii amesteci cu untul topit, dupa care tapetezi fundul unei forme de tort cu ei.

Ciocolata (400 g) o topesti la bain marine (microunde, etc) si o lasi sa se raceasca.

Intre timp amesteci mascarpone cu semintele de vanilie si rom (macar 2-3 lingurite), frisca o bati spuma nu foarte ferma si amesteci toata aceasta compoztie (mascarpone cu frisca).

Incorporezi si ciocolata topita si racita putin, adaugi ceva visine (pot fi si congelate) si rastorni totul peste baza de biscuiti.

Dai la frigider peste noapte tortul, urmand ca apoi sa il decorezi cu un guler de ciocolata.

Acesta se face topind 100 g de ciocolata pe care o ungi cu o pensula peste o fasie de hartie de copt lunga cat circumferinta tortului.

Cand s-a intarit putin ciocolata pe hartie o asezi usor pe marginea tortului avand grija sa se suprapuna putin. Dupa ce il mai lasi 5-6 minute in congelator poti indeparta hartia cu grija.

Si cam asa ar fi tot.

_MG_1495-Edit

_MG_1498-Edit

One thought on “Cheesecake cu visine si ciocolata

  • January 15, 2013 at 3:47 pm
    Permalink

    Arata senzational. Felicitari pentru cheesecake, dar si pt poze

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *