Cheesecake cu visine si physalis

_MG_4345 700

– 250 g biscuiti cu ciocolata

– 100 g unt nesarat

– 600 g crema de branza Philadephia ( e mai scumpa, dar e cea mai buna pentru asa ceva)

– 250 g branza dulce de vaci (Lacteea, 20% grasime)

– 4 oua mari

– 300 ml smantana dulce

– 3 linguri de faina

– 250 g zahar

– 400 g visine + 50 g zahar

– 3 foi de gelatina

– cateva fructe de physalis pentru decor

 

Biscuitii ii macini in robot impreuna cu untul si apoi tapetezi cu acestia fundul unei forme de tort.

Ii dai la rece pentru 30 de minute, timp in care pregatesti crema.

Branza o amesteci bine cu zaharul si apoi adaugi pe rand: smantana dulce, faina, ouale unul cate unu si la final putina vanilie (sub nici o forma esenta de vanilie…este o porcarie. Mai bine nu pui nimic decat sa pui asa ceva.)

Scoti biscutii de la rece si pui deasupra crema de branza, iar din loc in loc cateva visine, aruncate cat se poate de neglijent. 🙂

Dai totul la cuptorul preincalzit (150 grade) pentru 50-55 de minute si apoi lasi sa se raceasca tot in cuptor (cu usa intredeschisa si focul oprit)  pentru o ora.

Visinele le pui pe foc impreuna cu zaharul si eventual putin alcool pana cand incepe sa fiarba.

Le pasezi intr-un blender pana ajung la consistenta unui piure si apoi le treci printr-o sita, pastrand doar partea mai lichida.

Foile de gelatina le pui la inmuiat in apa rece pentru 5 minute si apoi le adaugi piureului de visine (inca fierbinte) amestecand continuu.

Pui totul peste tortul aflat inca in forma si dai la rece pentru cateva ore, pana se intareste gelatina.

Intre timp poti pune pe deasupra si fructele de physalis.

_MG_4351 700

_MG_4368 700

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *