Cheesecake cu zmeura

_MG_5923-Edit

Din categoria delicii cu zmeura avem si acest frumos cheesecake.

Ca idee, tortul din poza de mai sus are 1,3 kg si un diametru de 23 cm.

Blatul este facut din 200 g de biscuti digestivi macinati bine si amestecati cu 60 g de unt topit.
Pregatesti o tava de tort pe fundul careia pui hartie de copt, apoi asezi stratul de biscuti, apasand usor cu o lingura.
Dai tava la frigider pana pregatesti crema.
Iar pentru asta amesteti o cutie de 200 g de crema de branza Philadephia cu 250 g branza dulce de vaci grasa (eu folosesc una de la Lacteea de 20% grasime) si 60 g de zahar. Acum este momentul sa gusti putin si sa decizi daca vrei un cheesecake mai dulce sau mai putin (tine cont ca va urma si niste suc de lamaie, asa ca poti sa o faci un pic mai dulce).

Cand s-au amestecat bine adaugi sucul si coaja unei lamai, o lingura de faina, doua oua batute putin si 150 ml smantana dulce.

Omogenizezi bine acest amestec si il pui peste baza de biscuiti.

Incalzesti cuptorul la 150 de grade (cu ventilatie daca e posibil) si pui tava pentru 50 de minute.

Cand este gata opresti cuptorul, deschizi putin usa acestuia si lasi prajitura inauntru sa se raceasca treptat (in jur de doua ore).

Partea draguta si colorata de deasupra este un jeleu de zmeura, pe care il faci din 200 g zmeura pasata intr-un blender si trecuta printr-o strecuratoare. Pui in 50 ml de apa rece jumatate de plic de gelatina si il lasi pentru 5 minute, apoi il pui in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pana ce se formeaza un lichid clar. Amesteci gelatina cu piureul de zmeura si o pui peste tort.

Dupa o ora in frigider poti aseza si restul de zmeura (300 g) proaspata deasupra.

Iti recomand sa pui cheesecake-ul in frigider peste noapte, iar a doua zi sa iei un cutit subtire si sa il treci printre marginea formei si tort pentru a evita ruperea acestuia cand desfaci forma.

Si cam asta e reteta magica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *