Cheesecake cu lamaie

Sau pe de-a dreptul o plășintă cu brânză.

Insa, e putin mai altfel.

Avem un blat din:

– 200 g biscuiti digestivi

– 3 linguri de zahar

– 100 g unt nesarat

Biscuitii ii vei marunti bine si ii amesteci cu untul topit. Tapetezi o forma de tort, presandu amestecul bine. La final vei presara si zaharul. Toate astea vor ajunge la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 10 minute.

Si crema:

– 1 kg branza de vaci (aici am combinat 600 g de Philadephia cu 400 g branza dulce de vaci); (la temperatura camerei)

– 250 g zahar

– 3 linguri de faina

– 4 oua mari

– 300 ml smantana grasa

Branza o vei amesteca bine cu zaharul, ceva coaja si suc de lamaie, faina si la final smantana.

Dupa ce ai incorporat bine smantana vei adauga treptat cate un ou.

Torni compozitia peste blatul de biscuiti si dai tava la cuptor (150 de grade) pentru 45-50 de minute pana va capata o usoara crusta aurie.

La final, deasupra poti pune niste dulceata de capsuni si coaja de lamaie.

5 thoughts on “Cheesecake cu lamaie

  • Pingback:Cheesecake cu zmeura si ciocolata | deGulie

  • November 28, 2012 at 11:23 pm
    Permalink

    Am incercat-o cu portocale! A iesit aproape la fel.:) Iti trimit poza!

    Reply
    • November 29, 2012 at 6:38 am
      Permalink

      Super. Apai asa sa faci…o disecam fotografic.

      Reply
  • January 17, 2013 at 3:07 pm
    Permalink

    salut!
    am testat-o si eu cu portocale si a fost minunata!
    multumesc mult pt inspiratie 🙂

    Reply
    • January 17, 2013 at 3:09 pm
      Permalink

      Ma bucur ca v-a placut.

      Daca va place ciocolata, trebuie sa o incercati si in aceasta combinatie. Este delicioasa.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *