Ciocolata si iar ciocolata

Cand nu ai ce face solutia la indemana este ceva cu ciocolata.

Si ce poate fi mai delicios decat un tort cu suficient de multa ciocolata incat sa urneasca omul sa faca mai mult sport. 🙂

Poate parea putin complicat, insa nu este cazul.

Blatul inseamna:

– 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)

– 5 oua

– 200 g unt nesarat

– 200 g de zahar

– 90 g faina alba

Pentru inceput topesti ciocolata (microunde, bain-marine, etc) si o lasi putin sa se raceasca. Intre timp bati untul cu 100 g de zahar pana devin o crema lucioasa.

Peste crema aceasta adaugi ciocolata topita si galbenusurile (pe rand sa se incorporeze uniform).

Albusurile le vei bate spuma tare, apoi adaugi si restul de zahar pana ce devin o bezea tare.

Incorporezi albusurile in crema de mai sus si faina, pui totul intr-o forma de tort si o dai al cuptor (160 grade) pentru 40-45 de minute.

In timp ce blatul se raceste amesteci 400 g de crema de branza (philadephia, ricotta, etc) cu 50 g unt, coaja si sucul de la o lamaie si ceva zahar (aici tine strict de preferintele fiecaruia, asa ca pui cat de mult sau putin doresti).

Dupa o ora-doua tai blatul in jumatate si pui crema de branza la mijloc, precum un sandwich.

Decorul poate fi o ciocolata topita pusa pe deasupra, niste frisca, crema de branza din interior, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *