Clafoutis cu ciocolata si pere

Un alt desert frantuzesc. Sau macar inspirat cumva din clafoutis-ul clasic (nu are cirese amare, dar in schimb are multa ciocolata si pere).

_DSF1665

Ca ingrediente vei avea nevoie de:

– 20 g unt nesarat

– 250 g ciocolata neagra

– 4 oua

– 50 ml smantana dulce

– 200 ml lapte gras

– 50 g faina de grau

– 1 lg scortisoara

– 1 lg cardamom macinat

– 3 pere medii

Ar mai trebui si niste zahar, insa prefer un desert mai amarui, dar nu te opreste nimeni sa indulcesti dupa gust.

Pentru inceput topesti ciocolata (microune- 1 min), o omogenizezi bine si o lasi putin sa se raceasca apoi.

Bati bine oulele, adaugi aptele, smantana si apoi faina cu scortisoara si cardamom-ul.

Cand s-au mixat bine adaugi si ciocolata topita.

Torni tot amestecul intr-un vas ceramic (de dorit, dar nu obligatoriu) si adaugi bucati de pere.

Dai totul la cuptor (180 grade) timp de 40 de minute. Si gata.

_DSF1662

_DSF1666

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *