Creme brulee

Incep sa savurez din ce in ce mai mult deserturile frantuzesti, iar cu aceasta ocazie va prezint: CREME BRULEE

_MG_1231

Reteta nu este foarte complicata, dar rezultatul este ispititor rau.

– 250 ml smantana dulce

– 2 galbenusuri

– o pastaie de vanilie

– 50 g zahar

– 25 g zahar brun

Pentru inceput incalzesti smantana dulce cu 25 g zahar si pastaia de vanilie (nu trebuie sa fiarba, ci sa fie doar calda).

Separat bati galbenusurile cu restul de zahar pana devin o crema lucioasa.

Acum adaugi putina smantana peste galbenusuri amestecand continuu, dupa care torni si restul.

Treci toata compozitia aceasta printr-o sita si o torni in forme de copt.

Formele aceastea le pui intr-o tava mai mare in care pui si apa fierbinte cat sa ajunga cam pana la jumatatea formelor cu crema.

Le bagi in cuptor (170 grade) pentru 30 de minute.

Cand sunt gata, le lasi sa se raceasca (4-5 ore, eventual o noapte intreaga) presari zahar brun la suprafata lor (sa fie un strat cam de 2-3 mm) si cu un arzator vei obtine acea crusta specifica creme brulee-ului (crocanta si dulce).

_MG_1234 _MG_1232

 

2 thoughts on “Creme brulee

  • January 7, 2013 at 3:16 pm
    Permalink

    Buna,

    As vrea sa incerc aceasta reteta, insa citind-o imi dau seama cxa imi scapa ceva.
    La inceputul retetei spui sa punem frisca si zaharul la incalzit, insa de cata frisca este nevoie? Sau este vorba de smantana?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Gabriela

    Reply
    • January 7, 2013 at 3:20 pm
      Permalink

      Scuze, exprimarea mea lasa de dorit. Smantana dulce o asociez cu frisca.
      Asada, pentru inceput vei pune la incalzit smantana dulce (250ml) cu zaharul.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *