Double layer pumpkin cheesecake

In mijlocul iernii ce ar fi mai bun decat un cheesecake cu dovleac?

Nu multe. Asa ca uite reteta lui.

_DSF8200-Edit

– 250 biscuiti cu unt

– 80 g unt

– doua linguri cacao cu putin grasime

– 600 g crema de branza Philadelphia

– 4 oua

– 2 linguri faina

– o lamaie

– un dovleac de un kg

– 70 g zahar

Dovleacul il cureti de coaja si semtinte si il tai bucati mici pe care le vei pune in cuptor (180 grade) pentru 40 de minute. Cand s-a racit putin il pui intr-un blender si il transformi intr-o pasta fina.

Macini biscuitii foarte fin si ii amesteci cu untul topit. Cu ei tapetezi o forma de tort pe fund si margini.

Cat timp pregatesti compozitia pui baza de biscuti in frigider pentru a se raci.

Crema de branza o amesteci cu zaharul, sucul si coaja unei lamai, ouale (le adaugi treptat) si faina.

Jumatate din crema de branza o pui peste baza de biscuiti, iar cealalta umatate o amesteci cu piureul de dovleac si o asezi usor peste.

Dai totul la cuptor (150 grade) pentru 55 de minute.

Lasi tava sa se raceasca treptat in cuptor (cu usa deschisa) pentru 2-3 ore, dupa care il pui in frigider peste noapte (de preferinta).

_DSF8203-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *