Gateau d’orange

O combinatie surprinzatoare de portocale, crema de branza si ciocolata. Doar aici 🙂

_MG_6100-Edit

Blatul este unul clasic, format din:

– 4 oua

– 120 g zahar

– 120 g faina

– coaja unei portocale

– o lingurita extract de vanilie

Bati bine ouale cu zaharul (vreo 15 minute cu mixerul), adaugi vanilia si coaja de portocala iar apoi incorporezi usor faina in crema.

Pui totul intr-o forma de tort (23-24 cm diametru) si dai la cuptor (180 grade) pentru 30 de minute, dupa care il scoti imediat din cuptor sa se raceasca (in felul acesta nu va avea un centru mai inalt, ci va fi relativ drept).

Cat timp se raceste blatul, pregatesti un sirop din putin zahar, sucul portocalei decojite anterior si apa.

Vei avea nevoie si de crema, iar pentru asta iti trebuie:

– 400 g crema de branza Philadelphia

– 100 g unt topit

– coaja si sucul unei lamai

– 50 g miere de albine

Crema de branza o amesteci bine cu mierea sucul si coaja de lamaie, iar la final adaugi si untul topit, incorporandu-l bine.

Acum sa trecem la asamblarea tortului.

Blatul il tai in doua felii, dintre care una va fi stratul de baza.

Folosesti in continuare peretii formei de tort, in interiorul carora asamblezi totul.

Insiropezi foaia atat cat crezi ca este suficient, apoi tai cateva felii de portocala pe care le pui deasupra, cam o treime din crema, iarasi blat, portocale si crema.

Dupa ce ai pus si a doua treime de crema, faci un ganaj de ciocolata din:

– 200 ml smantana dulce

– 200 g ciocolata neagra

Adica incalzesti bine smantana pana aproape de punctul de fierbere si o adaugi peste ciocolata rupta in bucati mici. Amesteci continuu pana se topeste toata ciocolata.

Lasi crema sa se raceasca putin si apoi o adaugi peste blatul aflat inca in forma de tort.

Il pui la rece pana se intareste crema de ciocolata de deasupra si apoi desfaci peretii formei si aranjezi frumos si restul de crema de branza.

Iti recomand sa il lasi in frigider cateva ore pana se aseaza bine tortul.

_MG_6091-Edit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *