Mississippi mud

O decadenta plina de ciocolata, cu nume de cod “18 ani”

Tortul pare complicat de facut, dar aparentele inseala.

Avem un blat crocant, pentru care ai nevoie de:

– 200g biscuiti digestivi

– 60 g unt putin sarat

– 60 g ciocolata neagra

Biscuiti ii vei marunti (robot, cu un sucitor, etc), iar untul il vei topi impreuna cu ciocolata. Peste crema vei pune biscuitii, amestecand bine. Ce amestecul acesta vei tapeta fundul unei forme de tort dupa care il vei da la rece.

Crema de cicolata (multa ciocolata) inseamna:

– 180 g ciocolata neagra

– 180 g unt nesarat

– 4 oua mari (batute usor)

– 90 g zahar brun muscovado

– 90 g zahar alb

– 200 ml smantana grasa

Vei topi ciocolata cu untul si le vei lasa putin la racit, timp in care bati bine ouale si le amesteci cu zahar pana isi dubleaza volumul. Apoi adaugi smantana si crema de ciocolata si unt.

Toata compozitia o vei turna peste blatul de biscuiti.

Cuptorul ar fi bine sa fie incalzit la 180 grade inainte de a introduce tava.

O lasi: – 40 de minute pentru un interior mai moale (crocant pe deasupra totusi)

– 50 de minute pentru un interior mai tare (dar care se potriveste foarte bine cu frisca de deasupra)

In timpul in care se va raci tortul poti face niste frisca (din 200 l smantana, sau mai bine 400 ml) pe care o vei pune peste.

La final poti decora tortul cu niste ciocolata razuita (ca in poza).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *