Negresa cu lamaie

O reteta foarte simpla, ce poate deveni decadenta foarte usor.

In principiu, ai nevoie de:

– 250 g unt (iar daca vrei sa strici toata povestea – foloseste margarina)

– 400 g zahar

– 4-5 linguri cu cacao

– 1 cana cu lapte

– 4 oua

– 200 g faina alba

– 1 pachet praf de copt

– 100 g de nuci

– rom (nu va zgarciti aici, puneti cu incredere)

– 200 g de ciocolata neagra (minim 75% cacao)

– coaja de la o lamaie

Topiti untul cu zaharul, dupa care adaugati lapte, cacaco si coaja de lamaie.

Dupa ce a fiert luati din aceasta crema cam o treime, lasand restul sa se raceasca. Cand nu mai este fierbinte crema incorporati galbenusurile pe rand, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.

Toata compozitia aceasta ajunge la cuptor (180 grade) timp de 25-30 de minute.

Pasul urmator este sa adaugati romul si ciocolata topita peste crema oprita initial.

Cand s-au incorporat suficient de bine se toarna totul peste blatul cald scos din cuptor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *