Paine de casa

_DSF4106-Edit

Lucruri simple, dar demential de gustoase.

Astazi: PAINE DE CASA

Cu unt si gem de prune 🙂

– 300 g faina de grau alba

– 200 g faina de grau neagra

– 25 g drojdie proaspata

– 300 ml apa calda

– 50 g amestec de seminte (mac, pin si mustar brun)

– 1/2 lingurita de sare

Pentru inceput dizolvi drojdia in apa calda si o adaugi fainii amestecata cu sarea. (Faina o poti pune intr-un castron mai mare, in care vei si amesteca totul).

Si dai si framanta pana devine o coca elastica (apesti cu degetul pe ea si revine imediat la forma initiala), sa zicem cam 10-15 minute de munca.

Acum inglobezi si semintele.

Pui putin ulei pe fundul vasului si lasi aluatul la dospit, pana creste semnificativ (aproape sa isi dubleze volumul). Vasul trebuie sa stea intr-un loc cald si lipsit de curenti de aer.

Incingi cuptorul (cam 180 de grade) si pui in el o tava cu apa.

Aluatul il pui pe o tava de copt, il si crestezi putin (nu conteaza prea mult cum, doar e o paine de casa) si il presari cu putina faina.

Il dai la copt pentru 40 de minute la temperatura initiala, iar apoi mai lasi inca 10 minute la 200 de grade (in felul asta se va forma o crusta frumoasa deasupra).

_S044104-Edit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *