Panna cotta cu vin fiert

Un alt clasic italian, alaturi de tiramisu, ce nu are nevoie de o sarbatoare anume sa iti starneasca poftele.

_MG_1377-Edit

Reteta in sine nu este foarte cmplicata, ci necesita putin mai multa atentie.

Pentru inceput, pui la fiert:

– 300 ml de vin rosu

– 2-3 stelute de anason

– o nucsoara

– 2-3 cuisoare

– 50 g zahar

– coaja de lamaie

– coaja de portocala

Se fierbe timp de 10 minute dupa care se lasa sa se raceasca alte 5 minute, timp in care se pun la inmuiat in apa rece 2 foi de gelatina.

Se strecoara vinul si se adauga foile de gelatina amestecand bine.

Iei 6 forme (cesti, canute, etc) le umezesti cu putin apa rece si torni in fiecare cate putin vin.

Le pui in frigider timp de o ora sa se inchege.

Intre timp, pregatesti si partea a doua a desertului, folosind o metoda asemanatoare.

– 500 ml smantana dulce

– 100 ml lapte rece

– 100 g zahar

– un plic de gelatina

– o pastaie de vanilie

Pui intr-un vas smantana cu zaharul si vanilia pe foc sa se incalzeasca (nu trebuie sa fiarba) pentru 5 minute, timp in care plicul de gelatina se inmoaie in laptele rece.

Dupa ce gelatina s-a hidratat o pui in vasul cu smantana si o incorporezi bine. Scoate pastaia de vanilie din vas inainte de pune gelatina.

Apoi torni acest amestec in recipientele cu vinul fiert  le dai la frigider pentru 4-5 ore.

_MG_1387-Edit

_MG_1389-Edit

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *