Parfait de banane si alune caramelizate

Supun atentiei dumnevoastra un desert usor, da’ bun.

Este vorba de un parfe de banane cu alune de padure caramelizate.

Pentru inceput va trebui sa caramelizezi 100 g de alune de padure. Asta o faci punand intr-un vas 200 g de zahar impreuna cu 3 linguri de apa. O lasi la foc mic pana zaharul se topeste iar siropul devine limpede. In momentul asta dai focul mai tare si o lasi sa fiarba pana ajunge la o culoare de chihlimbar inchis. Iei vasul de pe foc, amesteci alunele (macinate putin) si rastorni continul pe o tava unsa cu putin ulei. Cand caramelul s-a racit il spargi in bucati mici (de mana sau cu un robot de bucatarie).

Ai nevoie de doua banane coapte bine din care vei face un piure (adaugi si o lingurita de suc de lamaie).

– 300 ml frisca lichida batuta bine

– 2 albusuri batute spuma tare in care incorporezi 100 g de zahar pana devin o bezea tare.

Acum incorporezi usor frisca in albusuri, apoi o bna parte din caramel si piureul de banane.

Intr-o forma de cozonac (sau de tort) asezi niste folie alimentare dupa care rastorni continutul si il tii la congelator peste noapte.

Pentru servire tai 3 felii de banana (putin in diagonala) presari niste zahar brun si il caramelizezi cu o torta de bucatarie. (Daca nu ai una, pui bucatile de banana cu zaharul in jos intr-o tigaie incinsa, fara ulei, timp de 3-4 minute).

Restul de caramel maruntit il folosesti pentru decorarea farfuriei.

4 thoughts on “Parfait de banane si alune caramelizate

  • November 17, 2012 at 12:02 pm
    Permalink

    Arata bestial si imi place ffff tare combinatia. Trebuie sa o incerc si eu.
    Felicitari!

    Reply
  • November 17, 2012 at 6:03 pm
    Permalink

    Pai trebuie, mai ales ca o poti face foarte rapid si o poti diversifica cu tot felul de fructe, ciocolati, etc.

    Reply
  • February 21, 2013 at 6:45 pm
    Permalink

    Cam cate portii ies din cantitatile povestite?

    Reply
    • February 21, 2013 at 6:50 pm
      Permalink

      Daca imi amintesc bine parca 10 sau 12.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *