Pate de ficat de pui

_MG_1321

O alternativa delicioasa a porcariilor din comert, via Edith Frincu.

– 500g ficat de pui

– 75+25 g unt

– 400 ml lapte gras (cat sa acopere ficatul cand il pui la fiert)

– 3 frunze de dafin

– cimbru uscat

– 1Lg  legume deshidratate sau proaspete

– 2 catei de usturoi

– sare, piper

– lamaie

Ficatul il speli bine, il pui la fiert in lapte (15-20 de minute) impreuna cu legumele, dafinul si cimbrul. Usturoiul se adauga spre final (zdrobit)

Se pun in robotul de bucatarie si se paseaza cu cele 75 de grame de unt (la temperatura camerei).

Adaugi sare, piper si ceva zeama de lamaie.

Compozitia o pui in recipiente mici si peste fiecare torni putin unt topit (sa reziste in frigider mai mult timp).

Si atat.

_MG_1331

_MG_1325

_MG_1330

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *