Pavlova cu mure

Se pare ca este sezonul pavlovelor.

Una foarte faina puteti gasi la Kiss The Cook, putin mai complicata dar misto.

Altfel, eu va prezint una mai simpla deocamdata.

In primul rand, trebuie sa stabilim un lucru: Pavlava clasica nu este arsa pe deasupra, modelul de fata este o abatere de la reteta.

Asadar:

– 3 albusuri

– zahar pudra, as zice in jur de 50 de grame, insa aici intervine strict optiunea personala. Poate fi mai dulce sau mai putin, in functie de cat zahar puneti.

– o pastaie de vanilie

– zeama de la o jumatate de lamaie

– 1 lg amidon

Albusurile le bati spuma dupa care adaugi treptat zaharul pudra pana devine o bezea lucioasa si tare.

Incorporezi vanilia, amidonul si sucul de lamaie in compozitie.

Acum, vei pune toata aceasta spuma pe o hartie de copt si o bagi in cuptorul preincalzit la 150 grade.

Usa cuptorul va trebui sa ramana intredeschisa pentru a elimina umezeaza din interior. In principiu, bezeua se ususca mai mult decat se coace. De aici si ideea de a nu o arde.

Timp de 60 de minute o lasi in cuptor, dupa care opresti focul si o lasi sa se raceasca treptat in cuptor (cu usa deschisa).

Acum ai nevoie de 50 g de mure (zmeura, etc), 30 g de zahar si putin lapte.

Le pui pe toate la fiert, si cand incep sa se ingroase le poti turna peste bezeua racita.

Cam asta e tot.

 

4 thoughts on “Pavlova cu mure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *