Placinta cu spanac si branza feta

O reteta delicioasa inspirata dintr-o carte de-a lui Jamie Oliver.

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente pentru placinta asta:

– 100 g seminte de pin

– 5 oua

– 300 g branza feta

– 50 g branza Cheddar

– o lamaie

– 30 g unt

– 400 g baby spanac (merge si normal fara probleme)

– un pachet de foietaj de patiserie

oregano

nucsoara

piper

Pentru inceput vei pune semintele de pin intr-o tigaie pe aragaz si le vei amesteca sa nu se arda.

Intre timp, bati cele 5 oua si adaugi branza feta maruntita si branza cheddar. Peste pui putin oregano, piper, zeama de la lamaie si putin ulei (10-15 ml).

Cand semintele s-au rumenit le adaugi si pe ele in amestecul de mai sus.

Intr-o tigaie pui putin ulei si untul, iar cand s-au incins adaugi si spanacul (daca nu incape totul o data, pui jumatate, amesteci, iar cand se face loc pui si restul).

Iei 4 foi de placinta pe care le asezi una peste alta dupa ce le-ai uns pe fiecare in parte cu putin ulei de masline sau unt topit.

Intr-o tava de tarta pui hartie de copt dupa care asezi si foile de placinta. Acestea trebuie sa fie mai mari decat tava, astfel incat marginile lor sa le depaseasca pe cele ale tavii.

Pui spanacul peste amestecul de oua si rastorni totul peste foile de patiserie.

Acum vei indoi marginile foilor catre centrul tavii, acoperind compozitia.

Acum vine si partea cea mai usoara, si anume: dai totul al cuptor pentru 25 de minute , la 180 grade.

Este mai buna de mancat rece, dar daca nu ai rabdare asta e, o tai asa fierbinte.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *