Prajitura cu lamaie si malai

_MG_2114-Edit

Seamana cu o mamaliga, are malai de porumb, dar nu este mamaliga.

Este o prajitura absolut delicioasa si foarte inedita ca textura.

– 200 g unt nesarat

– 200 g faina de migdale

– 100 g malai de porumb

– 200 g zahar

– 1 1/2 lingurita praf de copt

– 3 oua

– 2 lamai

Pentru inceput untul se bate bine impreuna cu zaharul si apoi se adauga cate putin din componenetele uscate (faina de midale, malaiul si praful de copt) alternand cu cate un ou pana la omogenizarea completa. Se adauga in amestec si coaja celor doua lamai.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort (23cm), se toarna compozitia si aceasta forma si se da la cuptor (180 grade) pentru 40 minute.

Dupa ce s-a racit urmeaza sa se insiropeze cu:

– sucul de la cele doua lamai

– 100 g zahar pudra

Adica, sucul de lamaie se pune la foc impreuna cu zaharul pana la dizolvarea completa a acestuia.

Va recomand ca in momentul acesta sa il dati la frigider pentru cateva ore, timp in care puteti pregati crema de deasupra:

– 200 ml smantana pentru frisca

– 125 g crema de branza (ricotta, philadephia)

– 25 g zahar pudra

Se bate smantana bine pana devine o frisca tare si se incorporeaza zaharul si crema de branza.

Cu aceasta crema se orneaza tortul in fel si chip, dupa care puneti ce fel de fructe doriti pe deasupra (va recomand totusi unele mai acrisoare).

_MG_2129-Edit

_MG_2138-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *