Prajitura cu lamaie, visine si samburi de caise

_DSF4474

Cea mai cea prajitura cu lamaie. Si mai delicioasa langa cafea sau ceai.

– 175 g unt

– 175 g zahar

– 3 oua

– doua lamai

– o lingurita extract de vanilie

– 200 g faina

– 50 g samburi de caise

– jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

– 150 g visine

– 50 g zahar pudra

 

Untul il bati bine cu zaharul pana devine o crema lucioasa si apoi adaugi oulele unul cate unul, faina (amestecata cu bicarbonatul), samburii de caise macinati, vanilia si la final coaja si sucul unei lamai.

Ungi o forma de cozonac cu putin unt si tapetezi cu faina.

Pui un strat de compozitie pe fundul vasului, apoi un strat de visine si restul aluatului deasupra.

Dai totul la cuptorul incins (180 grade) pentru 50 de minute (sau mai bine testezi cu o scobitoare).

Lasi sa se raceasca, timp in  care amesteci zaharul pudra cu sucul unei jumatati de lamai si la final pui aceasta crema peste prajitura racita.

_DSF4481

_DSF4475

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *