Prajitura cu migdale

Desi are forma unui chec sa o numim totusi prajitura :). Dau vina pe alcoolul din ea pentru asta.

_DSF4472-Edit

Ca de obicei…datele tehnice

– 175 g unt nesarat

– 200 g zahar

– 5 oua

– 250 g faina

– jumate de plic de praf de copt

– 200 g faina de migdale

– 10 g fulgi de migdale

– 20 ml whiskey

Aduci toate ingredientele al temperatura camerei.

Bati bien untul cu zaharul pana devine o crema lucioasa (cam 5 minute, pana se topeste zaharul) dupa care incorporezi unul cate unul ouale.

Separat amesteci faina cu praful de copt si faina de migdale si le adaugi apoi cremei de unt, omogeninzand bine.

Acum este momentul sa pui si whiskey-ul (il poti flamba inainte sa arzi alcoolul din el).

Pui totul intr-o forma de chec, ornezi cu fulgii de migdale si il dai la cuptor pentru 55-60 de minute.

Si cam asta ar fi totul.

_DSF4470-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *