Pumpkin pie

Pentru astazi am pregatit o reteta oarecum clasica, dar totusi actuala: o tarta cu dovleac.

Aluatul este unul uzual pe deGulie si il regasesti si la http://de.gulie.ro/tarta-decadenta-cu-ciocolata/

Lucrurile se schimba putin la crema, nu de alta, dar dureaza mai mult pregatirea ei.

Ai nevoie de:

– 1kg dovleac

– 2 oua

– 200 ml smantana dulce

– 150 g zahar

– 1/2 lg ghimbir macinat

– 1/2 lg nucsoara rasa

– 1/2 lg cardamom macinat

– 1/2 lg scortisoara

Pentru inceput trebuie ca dovleacul sa il transformi intr-un piure, iar asta o faci taind bucati mai mici din dovleac pe care le tii in cuptor (180 grade) timp de 30-40 min. Separi miezul de coaja si il pasezi in blender pana devine un piure cremos.

Bati bine ouale, apoi adaugi zaharul, smantana si condimentele. Amesteci putin dupa care incorporezi si piureul de dovleac.

Toata aceasta compozitie o bagi apoi in cuptor pentru 30 de minute.

Daca vrei, poti adauga in amestec si cateva nuci.

Cam asta ar fi placinta de dovleac.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *