Quiche cu branza

De fapt, cu 3 feluri de branza, insa mai important este blatul in cazul de fata.

_MG_1352-Edit

Ce este diferit la blatul de fata este faptul ca este facut dintr-un amestec de faina alba de grau si faina de secara. Este putin mai crocat decat unul obisnuit, insa cel putin la fel de savuros.

– 125 g faina de grau

– 50 g faina de secara

– 80 g unt

– 50 ml apa rece

verdeturi de provence

Pentru inceput vei amesteca faina cu ierburile si putina sare, dupa care adaugi untul taiat cubulete si framanti (sau folosesti un robot de bucatarie si mixezi bine amestecul) pana capata o consistenta nisipoasa, dupa care continui adaugand treptat apa rece.

Cand este gata il pui intr-o folie alimentara si il tii in frigider pentru o ora.

Apoi il pui intr-o forma de tarta si il dai la cuptor (180 grade) pentru 15 de minute.

Peste aluatul racit presari putin pesmet si apoi adaugi compozitia de mai jos.

– 1 dovlecel

– 2 oua

– 50 g masline

– 100 g telemea de vaca

– 80 g brie

– 80 g emmentaler

Dovlecelul il tai fasii subtiri si il amesteci cu branza razuita, maslinele si ouale (batute putina inainte).

Pui toata aceasta compozitie peste blat si introduci iar in cuptor (180 grade) pentru 20-25 de minute.

_MG_1350-Edit

_MG_1373-Edit

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *