Sufleu de ciocolata

Lucrurile simple de multe ori sunt cele mai bune.

Cam asa e si in cazul de fata.

_MG_3875-Edit

– 2 oua

– 100 g ciocolata neagra

– 25 g faina

– rom

– putin unt

– 25 g zahar

Ouale le bati bine si apoi adaugi zaharul, continuand sa amesteci pana devin o crema lucioasa.

Ciocolata o topesti (la microunde un minut jumate) si o adaugi in compozitie, alaturi de faina si rom.

Ungi formele de copt cu putin unt (in felul asta vor creste frumos si nu se vor lipi de peretii vasului).

Pui compozitia in forme, avand grija sa nu le umpli pana sus si le dai la cuptorul preincalzit (180 grade) timp de 20 de minute.

Teoretic, se servesc fierbinti, la 10 minute dupa ce le-ai scos din cuptor, insa si reci sunt delicioase.

Simple, dar delicioase.

Ca idee, pe deasupra poti pune si niste fructe acrisoare (mure, zmeura, etc), asta la final.

_MG_3874-Edit

One thought on “Sufleu de ciocolata

  • February 2, 2014 at 9:26 am
    Permalink

    Multumim foarte mult pentru reteta, am incercat-o si e foarte buna si extrem de simpla si rapida.
    Am servit-o calduta cu inghetata de vanilie alaturi 🙂 (ceea ce am gasit in congelator, fructe nu aveam).
    Data viitoare vom pune o patratica de ciocolata in mijloc inainte de a le pune la cuptor, poate vor semana cu moelleux au chocolat.
    De-abia asteptam sa incercam si alte retete, pozele sunt exceptionale!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *