Supa crema de dovleac piscatoare

Iesim putin din tiparele deGulie si facem si lucruri serioase. Wow…o supa 🙂

_DSF3358-Edit

Atentie ca pisca rau.

Dar pana acolo:

– 1kg de dovleac

– o ceapa

– 4-5 catei de usturoi

– un ardei iute (nu e cazul sa te zgarcesti aici, pune cu incredere)

– 200 ml smantana

– 400 ml supa de legume

– chimen

– o crenguta rozmarin

Pui intr-o oala 2-3 linguri de ulei de masline, iar cand a inceput sa se incalzeasca bine adaugi ceapa taiata marunt, usturoiul, rozarinul si jumatate de lingurita de chimen.

Tai dovleacul bucati mici (2-3 cm), iar cand ceapa a inceput sa isi schimbe culoarea il pui peste, amestecand bine.

Acum adaugi ardeiul iute si supa de legume, lasand sa fiarba in jur de 25 de minute.

Cand a scazut bine pui si smantana si mai lasi pe foc inca 6-7 minute.

Treci supa printr-o sita, iar legumele le pasezi cu un blender. Daca amestecul este prea vascos mai adaugi din lichidul ramas, pana ajungi la consistenta dorita.

Pentru servire iti recomand doua variante:

1. cateva crutoane prajite in putin ulei de masline, alaturi de cateva seminte de dovleac.

2. putina branza cu mucegai presarata pe deasupra.

_DSF3355-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *