Tarta cu mac si pere

_DSF2986-Edit

Cel mai bun drog…MACUL

Si ceva pere pe langa, dar mai mult de design.

Pentru blat ai nevoie de:

– 250 g faina

– 125 g unt

– 30 g zahar

– coaja rasa a unei lamai

– o pastaie de vanilie

– 2 linguri de lapte rece

Amesteci bine cu un mixer faina, zaharul, untul si lamaia pana seamana cu un pesmet, dupa care adaugi vanilia si laptele.  Cand s-au omogenizat bine toate pui aluatul intr-o punga si il pui in frigider pentru 30 de minute.

Scoti aluatul de la rece si il intinzi in foaie nu foarte groasa, cu care tapetezi o forma de tarta, sau de tort.

Pui deasupra o hartie de copt si ceva greu (fasole, orez, bile ceramice, monezi, etc) si o dai la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 10 minute. Scoti tava, indepartezi greutatile si hartia si mai coci pentru inca 5 minute aluatul.

Intre timp, faci compozitia din:

– 350 g mac

– 3 oua

– 250 ml lapte

– o lingurita extract de vanilie

– 100 g zahar

Bati putin ouale, dupa care le amesteci cu celelalte componente si le pui pe foc amestecand continuu. Cand seamana cu o budinca mai groasa iei cratita de pe foc si o lasi putin sa se raceasca.

Cureti doua pere de coaja si seminte si le tai in felii nu foarte groase.

Pui compozitia de mac peste aluat, asezi frumos perele si dai totul al cuptor pentru inca 30 de minute.

_DSF2982-Edit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *