Tarta cu mere

O alta tarta ce merge de minune cu cafeaua de dimineata.

De preferat a fi consumata in cantitati decente (contine alcool).

Aluatul este cel de aici

In rest:

– 5-6 mere mai acrisoare

– 100 g nuca

– 50 ml rom alb

– 3 linguri de zahar

– 1 lingura de condimente delicioase

Pentru inceput dai merele printr-o razatoare si le pui la foc impreuna cu zaharul, mirodeniile, nuca si romul, amestecand des.

Cand s-au inmuiat suficient (5-10 minute) le lasi la scurs si le pui peste aluatul de tarta.

Deasupra asezi cateva fasii din coca (le poti unge cu putin galbenus) si dai tava la cuptor (180 grade) pentru 20-25 minute.

Sosul din imagini a insemnat:

– sucul de la merele stoarse anterior

– 2 Lg zahar brun

– 50 ml rom alb

Se fierb toate acestea pana capata consistenta unui caramel. Cand se raceste putin se pune alaturi de o felie de tarta (sau doua).

Asadar, cu moderatie…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *