Tarta cu mousse de ciocolata

_MG_2184

Antidotul perfect al unei primaveri ploioase este: CIOCOLATA

Daca mai este insotita si de un pic de rom e si mai bine.

Asadar:

– 100g unt

– 200g faina

– 100g zahar

– coaja de la o lamaie

– 2 galbenusuri

Untul se amesteca bine cu zaharul, dupa care se adauga faina, galbenusurile si coaja de lamaie, pana cand are consistenta unui pesmet.

Acum adaugi putin lapte rece (2 linguri) sau apa rece si continui sa amesteci pana devine o masa compacta de coca.

Pui aluatul intr-o forma de tarta si il dai la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, incalzesti cuptorul (180 g) si apoi introduci si tava de tarta (eventual cu ceva boabe de fasole puse peste o hartie de copt) pentru 15-18 minute.

Pentru umplutura ai nevoie de:

– 200g ciocolata neagra

– 200 ml smantana pentru frisca

Ciocolata o topesti (microunde, bain-marine, etc) iar smantana o bati bine pana devine o frisca consistenta. Le amesteci usor  pe cele doua si le torni peste aluatul copt.

Bagi totul la frigider pentru 3-4 ore.

Deasupra poti orna cu frisca sau cu:

– 3 albusuri batute spuma la care adaugi sirop din miere (2 linguri) cu 2-3 linguri de rom.

Peste toata aceasta decadenta poti razui niste ciocolata, sau fulgi de migdale, sau niste alune de padure prajite, sau orice altceva 🙂

mock1 _MG_2173

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *