Tarta cu smochine si gorgonzola

Din cand in cand mai simtim nevoia si de ceva serios, nu doar ciocolata. Nu ca ar fi vreodata prea multa ciocolata.

_DSF3934-Edit

Asteptati-va la niste arome foarte intense ce rezulta din combinatia asta. Si misto.

Dar pana atunci:

BLATUL

– 250 g faina

– 125 g unt

– un ou

– putin cimbru uscat

– eventual sare

Untul este de dorit sa fie rece, taiat in bucati mici.

Asadar, sa purcedem zic.

Faina o amesteci bine cu untul (cu mana, ca nu e greu) pana ajunge la consistenta unui pesmet, dupa care incorporezi oul (putin batut inainte), cimbrul si sarea.

Daca amestecul este inca prea uscat poti pune o lingura de apa rece si continui sa framanti.

Cand s-a omogenizat bine, intinzi aluatul intr-o foaie subtire, il pui in forma de tarta si il dai la frigider pentru macar 30 de minute.

Intre timp incalzesti cuptorul (180 grade) si pui apoi peste tarta o hartie de copt peste care asezi niste orez, fasole, monezi, etc si coci timp de 10 minute asa.

Indepartezi “greutatile” si mai coci inca 10 minute, pana se rumeneste putin pe margini aluatul.

COMPOZITIA:

– 6 smochine

– 200 g branza gorgonzola

– 3 oua

– 150 g iaurt grecesc

– cateva frunze de salvie

Bati bine ouale, adaugi iaurtul si salvia taiata marunt si le pui peste blatul copt.

Gorgonzola o maruntesti si o pui peste oua.

Smochinele le tai in sferturi si le aranjezi cu sau fara noima pe deasupra.

Dai totul la cuptor pentru 30-35 de minute si cam asta ar fi.

One thought on “Tarta cu smochine si gorgonzola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *