Tarta cu zmeura si ciocolata

_DSF0948

Nu imi plac francezii, insa Eric Lanlard face niste deserturi exceptionale, asa ca il trec la categoria tolerati 🙂

Grea, decadenta si mii si mii de calorii. Asta este tarta cu zmeura si ciocolata.

Pentru blat:

– 175 g faina alba

– 50 g cacao

– 150 g unt nesarat

– 50 g zahar pudra

– 3 galbenusuri

– extract de vanilie

– coaja de lime

Faina o amesteci cu cacao si zahar si incepi sa incorporez usor untul, pana amestecul seamana cu un pesmet. Acum adaugi o lingurita de vanilie, coaja de lime si galbenusurile si framanti pana devine un aluat suficient de elastic.

Dai aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval, intinzi foaie aluatul si il asezi intr-o forma de tarta.

Pasul urmator este coacerea lui si faci acest lucru pentru 20 de minute la 180 grade (foloseste si ceva fasole, orez, monezi, etc pentru a nu se umfla).

In timp ce aluatul se raceste faci si crema.

– 400 ml smantana dulce

– 400 g ciocolata amaruie

– 100 g unt

– 500 g zmeura

Topesti ciocolata (microunde, bain-marine etc) si torni putina smantana fierbinte peste ea, amestecand continuu. Faci acest lucru pana incorporezi toata smantana. La final adaugi doua lingurite de extract de vanilie si untul taiat cubulete. Cand s-a topit untul mai amesteci putin pentru a omogeniza amestecul.

Peste aluatul racit pui un strat de zmeura, dupa care torni si ganajul de ciocolata.

Dai totul la frigider pentru 3-4 ore si apoi iei cea mai mare lingura disponibila, te asezi confortabil in fata televizorului si faci in asa fel incat sa nu te simti vinovat/a 🙂

_DSF0950

_DSF0952

One thought on “Tarta cu zmeura si ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *