Tarta de toamna

Cand ai la dispozitie o gramada de fructe, cea mai la indemana prajitura pare a fi o tarta.

Asa ca, de ce nu.

Pentru aluat ai nevoie de:

– 200 g faina

– 50 g unt

– ceva coaja de lamaie

– o pastaie de vanilie

– 2 linguri de lapte rece

Zaharul il freci bine cu untul, dupa care adaugi faina, coaja de lamaie si semintele de vanilie. Le amesteci bine pana ajung sa aiba aspectul unui pesmet. In momentul asta pui si laptele care va lega compozitia. Nu trebuie sa framanti prea mult, pentru ca va deveni prea tare la copt. Putin si decent. In felul asta, blatul va fi crocant la final.

Aluatul rezultat il pui in folie alimentara (sau punga) si il dai la rece pentru 30 de minute. Apoi il scoti, il intinzi in forma de tarta si il bagi in cuptor (180 grade) pentru 10-12 minute..

Intre timp, te ocupi de umplutura, pentru care ai nevoie de:

– 2 oua

– o lingura de zahar

– 50 g unt topit

– 5-6 caise

– 1-2 piersici

– 50 g de nuca maruntita (sau caju)

– 250 g iaurt gras

Bati bine ouale, dupa care le amesteci cu iaurtul, zaharul si untul topit. Amesteci ce amesteci si apoi pui si nuca in compozitie.

Cand e gata blatul din cuptor adaugi crema facuta anterior.

Peste care pui felii subtiri din fructele disponibile.

Toata treaba asta o reintroduci in cuptor pentru inca 20 de minute la 180 grade.

Si asta e toata munca.

Eventual, in momentul in care o servesti pui alaturi si niste iaurt sau frisca. Dar parca mai bine iaurt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *