Tarta decadenta cu ciocolata

Si multe migdale.

De fapt, este o combinatie intre o tarta clasica si un moelleux au chocolat.

Nu este un desert foarte “usor”, insa se potriveste de minune unei zile friguroase de octombrie/noiembrie.

Ca idee, pentru aluat ai nevoie de:

– 125 g de unt

– 100 g zahar brun pudra (se incorporeaza mai usor in unt)

– 250 g faina

– 2 galbenusuri

– 2 linguri de lapte rece (se poate inlocui si cu apa rece)

– ceva coaja de lamaie

Pentru inceput trebuie sa amesteci untul cu zaharul, apoi adaugi faina, coaja rasa de lamaie si galbenusurile. Se amesteca toate ingredientele pana cand incep sa semene cu un pesmet. In momentul asta adaugi laptele/apa si il framanti pana incepe sa se lege aluatul. Nu trebuie sa il framanti foarte mult, doar cat sa se lege putin. In felul asta, la final aluatul va fi sfaramicios.

Il infasori intr-o folie alimentara (sau punga) si il pui la frigider pentru 30 minute minim. Apoi il asezi intr-o forma de tarta (23-26 cm), il intepi bine sa nu se umfle si il dai la cuptorul incins in prealabil al 180 grade pentru 10-15 minute.

Intre timp, te ocupi de umplutura.

Crema poate fi considerata o prajitura separata (de fapt asta si este), insa in cazul de fata pare sa se armonizeze suficient de bine.

Iti trebuie:

– 150g faina de migdale (in cazul incare nu gasesti, cumperi migdale decojite si le macini pana devin pudra)

– 70 g zahar brun

– 150 g unt

– 200 g ciocolata neagra de buna calitate (aici nu este cazul sa te zgarcesti, caci ea va da savoare prajiturii)

– 2 oua

– 5g cardamom macinat

Untul si ciocolata le vei topi pentru a le adauga peste faina de migdale amestecata cu oulele, zaharul si cardamomul.

La pasul asta ar merge si o mica picanterie: putin chili, insa este doar o idee.

Crema o vei adauga peste aluat si le vei tine inca 25 de minute la cuptor.

Si asta e totul.

Pentru servit poti folosi niste iaurt, frisca sau niste fructe acrisoare (mure, visine, etc).

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Tarta decadenta cu ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *