Tarta lipicioasa de ciocolata

_MG_2106-Edit

Dupa cum ati vazut pana acum, tendintele sunt clare: se poarta ciocolata.

Este vorba aici de o tarta simpla de ciocolata.

Insa, in functie de cat de mult o lasati in cuptor poate fi una “lipicioasa” sau mai tare.

– 300 g ciocolata neagra (macar 75% cacao)

– 250 g unt nesarat

– 5 oua medii

– 200 g zahar

– cacao (2-3 linguri)

Ciocolata o topesti impreuna cu untul (microunde e cel mai rapid – maxim 2 minute, sau la bain marine).

Ouale le bati cu zaharul si apoi adaugi si ciocolata topita.

Pui toata aceasta compozitie intr-o forma de tarta si o asezi intr-o tava mai mare in care pui apa.

Introduci totul la cuptor (135 grade) pentru 55 de minute (va iesi lipicioasa in cazul asta).

O lasi putin sa se raceasca si o rastorni pe o farfurie, dupa care pudrezi cu cacao.

_MG_2110-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *