Tarta multicolora

Cu ocazia asta vezi ca nu ai nevoie de coloranti alimentari artificiali. O explozie de culoare si gusturi.

_DSF7181-Edit

Baza este aceeasi cu a unei alte tarte postata mai demult, insa combinatia finala este o noutate.

Pentru inceput ai nevoie de:

– 250 g faina

– 120 g unt

– 80 g zahar

– 1/2 lingurite de scortisoara

– 2 galbenusuri

Faina o amesteci cu zaharul si scortisoara. Pui totul intr-un robot de bucatarie si adaugi apoi untul, mixand continuu pana amestecul seamana cu un pesmet. Acum adaugi cele doua galbenusuri, amestecand in continuare. Daca nu se leaga bine amestecul poti pune putin lapte rece.

Intinzi aluatul intr-o foaie subtire si cu ea tapetezi o forma de tarta.

Dai tava la frigider pentru 30 de minute.

Incalzesti cuptorul la 180 de grade si pui aluatul la copt. Iti recomand sa acoperi tava cu o hartie de copt peste care pui orez, monezi, grau, sau orice altceva iti prisoseste prin bucatarie. Lasi asa 10 minute in cuptor, dupa care indepartezi hartia cu “greutatile” si o introduci iarasi in cuptor pentru inca 10 minute.

Intre timp bati 200 ml de smantana dulce pentru frisca cu 30-40 g zahar pana se intareste bine. Amesteci in acest aluat 250 g de mascarpone si ceva coaja de lamaie sau portocala.

Scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca.

Acum adaugi crema peste coaja de tarta, iar deasupra pui coacaze, mure, afine, agrise, zmeura, etc. Cat de multe poti, astfel incat sa iti ia ochii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *