Tiramisu cu fructe de padure

Ce poate sa aminteasca mai mult de o vara faina decat un desert super racoros.

Asadar, avem un tiramisu simplu, dar de fapt nu chiar atat de simplu. Are cateva detalii ce fac diferenta.

Cateva piscoturi (vreo 200 g), o cutie de mascarpone (250g), 3 oua, putin zahar (50g), 100 g de coacaze (sau alte fructe de padure mai acrisoare), o ceasca de cafea si putin whisky (merge si coniac).

Galbenusurile le freci bine cu zahar pana devin o crema lucioasa iar albusurile le bati spuma. Le amesteci apoi cu mascarpone si mare parte din fructe (cu o spatula, nu cu mixerul caci devine prea lichida crema).

Piscoturile le treci prin cafeaua rece (in care torni si putin whisky) si asezi un strat pe fundul vasului.

Peste, evident, urmeaza crema, iar un rand de piscoturi si apoi crema.

Tiramisu fara cacao nu este complet, asa ca, folosind o sita presari pe toata suprafata un strat decent de pudra si cativa fulgi.

Si deasupra tuturor cateva coacaze si menta verde sa definitiveze situatia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *