Tort Cosmin

Celebram vara cu ajutorul unui tort racoros si colorat.

_DSF7166-Edit

De la inceput va spun ca nu e greu de facut, dar dureaza un pic.

Tortul din imagini are 3.2 kg si un diametru de 27 cm.

Pentru inceput vei avea nevoie de 3 blaturi.

Fiecare din ele va avea nevoie de:

– 4 oua

– 125 g zahar

– o lingurita extract vanilie

– coaja de la jumatate de portocala

– 250 g faina

– o lingurita praf de copt

– 50 g unt topit

– 50 ml lapte

Ouale le vei bate bine cu zaharul pana devin o crema spumoasa, apoi adaugi vanilia, coaja de portocala, untul si laptele. Omogenizezi bine totul si adaugi faina si praful de copt, avand grija sa incorporezi bine faina, astfel incat sa nu ai cocoloase.

Pui intr-o forma de tort si dai la cuptor (180 grade) pentru 20-25 de minute, pana capata o crusta aramie la suprafata.

Repeti operatiunea de inca doua ori, iar cand s-au racit blaturile le tai in mod egal, obtinand trei felii dragute.

Pasul urmator inseamna siropul pentru blaturi, pe care il obtii amestecand, intr-o cratita pe foc,  30 g zahar, 100 ml apa, 2 lingurite de apa de flori de trandafir si putin whiskey.

Crema de la interior este formata din:

– 600 g crema de branza Philadelphia

– 100 g zahar

– coaja si sucul unei lamai

– 150 unt nesarat

Amesteci branza cu zaharul, coaja si sucul unei lamai dupa care incorporezi si untul topit, astfel incat sa ai la final o crema cu o textura foarte fina.

Avand acestea gata poti incepe asamblarea tortului.

Pui primul blat, il insiropezi bine, jumatate din crema cu 100 g zmeura proaspata, un alt blat insiropat, restul de crema si inca 100 g zmeura, iar la final al treilea blat insiropat.

200 g zmeura le pui intr-un blender pana obtii un piure pe care il strecori printr-o sita, astfel incat sa nu ai si seminte.

Bati 400 ml smantana dulce cu putin zahar si apoi incorporezi si piureul de zmeura.

Aceasta crema o pui peste tortul deja asamblat, iar la final niste zmeura proaspata.

_DSF7173-Edit

_DSF7170-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *