Tort cu crema de iaurt

_MG_1311
Pentru blat vei avea nevoie de:
– 4 oua
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 2 linguri cacao
– 50 g unt

Iar pentru crema:

– 500 ml frisca lichida

– 500 ml iaurt simplu

– 200 gr zahar pudra

– 3 plicuri gelatina

Pentru inceput vei bate albusurile spuma tare si adaugi 2 Lg de zahar.

Untul il freci cu celelalte 2 Lg de zahar si adaugi galbenusurile treptat, dupa care pui faina si cacao.

Incorporezi usor spuma de albusuri in aceasta crema, pui totul intr-o forma de tort si dai la cuptor (180 grade) pentru 25-30 minute.

Frisca o vei bate pana se intareste si adaugi zaharul pudra.

Gelatina o pui intr-un pahar cu 300 ml apa si o lasi 5-7 minute pana se hidrateaza, apoi o pui in cuptorul cu microunde 40-60 de secunde pana se dizolva si ramane un lichid clar.

Adaugi gelatina in iaurt amestecand bine si pui toata aceasta compozitie peste frisca.

In forma de tort (blatul este inca la locul lui acolo) pui aceasta compozitie si o dai la rece pentru 3-4 ore.

Decorul, in cazul de fata, a insemnat ceva cacao in diverse forme: boabe intregi, fulgi si pudra.

_MG_1295

_MG_1281

4 thoughts on “Tort cu crema de iaurt

  • April 18, 2013 at 5:54 am
    Permalink

    Am facut aseara tortul asta. Insa nu mi-a iesit foarte bine ca nu am pus indeajuns de multa gelatina. Prin partile astea de lume pe unde sunt, gelatina se vinde la pachete de gramaje mai mari si de frica sa nu pun prea multa, am pus prea putina. Asa ca esteticul feliei de tort nu e extraordinar. Insa gustul e placut, racoros. Foarte interesant amestecul de iaurt cu frisca. 🙂

    Reply
    • April 18, 2013 at 5:57 am
      Permalink

      Gustul este cel mai important in toata intreprinderea asta. Restul sunt add-on 🙂

      Reply
  • April 21, 2013 at 7:28 am
    Permalink

    Raport dupa 48 de ore: crema de iaurt a lasat apa. S-a intamplat la fel cand ai facut tu tortul? La tortul meu, o parte din apa a fost absorbita de blat, ceea ce a dat un gust mai placut la tort. Ce nu a fost absorbit, am aruncat.

    Lasand apa, crema de tort s-a intarit si cand am taiat feliile de tort, au aratat ca in poza ta. 🙂 Eu nu am facut poze din lipsa de timp.

    Reply
    • April 21, 2013 at 12:56 pm
      Permalink

      Este posibil ca lucrul asta sa fi aparut din:

      – putina gelatina

      – iaurt mai putin gras sau mai apos

      Voi face teste legate de iaurturi cu diverse procente de grasime si voi posta aici.

      Legat de tortul de fata, din cate imi amintesc a fost chiar putin uscat blatul si ar fi mers insiropat un pic, asadar nu m-am lovit de aceeasi problema.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *