Tort cu prune

De cand cu sezonul fructelor avem de ales: de care?

Astazi prune.

_DSF1698

– 4 oua

– 200 g zahar

– 200 ml smantana dulce

– o pastaie de vanilie

– 200 g unt

– 500 g prune

– 350 g faina

– 7 g praf de copt

– 20 g cacao

Zaharul se bate bine cu ouale pana devine o crema lucioasa si isi mareste volumul semnificativ.

Adaugi apoi smantana (putin cate putin), alternand cu faina si praful de copt, pana la incorporarea completa a acestora din urma.

Acum adaugi si untul topit amestecand bine si semintele de vanilie.

Tai prunele in jumatati si le asezi intr-o forma de copt cu partea taiata in jos.

Pui deasupra jumatate din catitatea de aluat, iar in ce ramane incorporezi cacao, dupa care adaugi si aceasta mixtura in forma de copt. (Poti sa le lasi staraturi bine delimitate, sau le poti amesteca putin pentru un efect marmorat).

Dai la cuptor (180 grade) totul pentru 35 de minute.

Va fi putin uscat tortul, de aceea merge foarte bine cu frisca, iaurt sau cu o cana mare de cafea.

_DSF1702

_DSF1704

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *