Tort Sweet 33

O combinatie extrem de reusita intre ciocolata, branza, mango si zmeura.  O recomand cu caldura.

_MG_4471-Edit

Pentru blatul de ciocolata vei avea nevoie de:

– 200 g ciocolata

– 200 g unt nesarat

– 4 oua mari

– 150 g zahar

– 200 ml smantana dulce

Topesti ciocolata impreuna cu untul si le lasi putin sa se raceasca, timp in care bati ouale cu zaharul (4-5 min).

Adaugi smantana si ciocolata cu untul peste oua si amesteci bine totul.

Pui aceast compozitie intr-o forma de tort cu pereti detasabili si o dai la cuptor (180 grade) pentru 50 de minute.

Intre timp faci si crema de branza din:

– 400 g crema de branza Philadephia

– 100 g unt nesarat

– 50 g zahar

– coaja si sucul unei lamai

Amesteci bine branza cu celelalte ingrediente si o dai la rece pana ce se raceste putin si blatul de tort.

Pui apoi crema peste blat si o reintroduci in frigider pana pregatesti urmatorul strat si anume piureul de mango.

– 2 bucati de mango cat mai coapte

– jumatate de plic de gelatina

Cureti mango-ul, il tai in bucati mici si il pasezi cu ajutorul unui blender pana devine o pasta fina.

Intre timp pui la inmuiat in 50 ml de apa rece jumatate de plic de gelatina (5-6 minute).

Piureul de mango il pui intr-un vas pe foc si il lasi pana incepe sa se incalzeasca bine, amestecand continuu.

Gelatina o dai la microunde pentru 20 de secunde, pana devine limpede, si apoi o adaugi piureului de mango ( ATENTIE nu trebuie sa fiarba, ci sa fie cald) omogeninzand bine.

Toata aceasta combinatie o pui frumos peste tort si lasi la frigider pentru cateva ore.

Si ca sa ne apropiem de final, topesti o ciocolata, si o torni peste tort (aflat inca in forma de copt) si apoi adaugi si zmeura.

Lasi toata aceasta minunatie la frigider pentru 30 de minute si apoi gata…

_MG_4484-Edit

One thought on “Tort Sweet 33

  • October 25, 2014 at 8:16 am
    Permalink

    Fara faina…? La blat, that is.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *