Tort de ciocolata cu fructe de padure

Atentie…bomba calorica. Dar ce conteaza…

_MG_3695-Edit

Este vorba in situatia de fata de cel putin 500 g de ciocolata.

In detaliu inseamna:

– 200 g ciocolata neagra

– 200 g unt

– 200 g faina

– 1/2 plic de praf de copt

– 1/4 lg bicarbonat de sodiu

– 150 g zahar

– 3 oua

– 75 ml lapte gras

Ciocolata o rupi bucati mici si impreuna cu untul o topesti (microunde 2 minute, la bain marine, etc) si o amesteci bine pana se omogenizeaza.

Oulele le bati impreuna cu zaharul, dupa care la incorporezi in faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Adaugi acum laptele si ciocolata si dai totul la cuptor (180 grade) pentru 50 de minute.

Lasi blatul sa se raceasca si intre timp pregatesti crema.

Pui la foc 200 ml smantana dulce pana ajunge aproape de a fierbe si o adaugi apoi peste 300 g ciocolata neagra rupta in bucati mici.

Eventual, poti adauga si putin unt (50g).

Dai crema la frigider sa se raceasca.

Tai blatul in doua felii, pe baza adaugi o treime din crema, 200 g zmeura sau alte fructe de padure, dupca care pui si cealalta jumatate si o acoperi cu crema ramasa.

Acum urmeaza decorul.

Fie folosesti rulouri de ciocolata ca in poza de mai sus, fie un guler de ciocolata, fie lasi asa 🙂

PEste adaugi o gramada mare de fructe si ar fi indicat sa il dai la frigider pentru cateva ore…indicat, nu obligatoriu 😉

_MG_3719-Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *