Tort de mere

Un banal tort de mere, dar foarte interesant prin asocierea de arome.

Ai nevoie de:

– 1 kg de mere cat se poate de acrisoare

– 200 g unt nesarat

– 250 g zahar brun

– 3 oua

– 250 g de faina

– 2 lg de apple pie spice mix

– 2 lg praf de copt

– o jumatate de lamaie

– 100 g nuca

– menta proaspata

Pentru inceput va trebui sa freci untul cu zaharul si amestecul de condimente dupa care adaugi treptat oualele. Cand devine o crema lucioasa adaugi niste menta taiata marunt. Dupa care pui faina amestecata cu praful de copt.

Merele le vei da pe razatoare (curatate in prealabil), le stropesti cu zeama de lamaie si le lasi la scurs pentru 15 minute. Eventual, inainte de a le adauga cremei, le mai storci un pic de zeama.

Tava de tort va trebui sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu scortisoara, dupa care torni amestecul de crema cu mere.

Urmeaza partea usoara: o bagi in cuptor (160 grade) pentru 50-60 de minute.

Iar acum partea interesanta, pentru care ai nevoie de:

– sucul de mere stors anterior

– 50 ml vodka

– 3 Lg zahar

Toate astea le pui intr-o craticioara la foc mic pentru 10-15 minute, pana devin un caramel mai subtire.

Scoti tava din cuptor, o lasi putin la racit, dupa care torni caramelul pe deasupra si ornezi cu menta, nuci, etc.

Si o alta varianta de prezentare, avand un sec de mere gelatinos si un strat gros de frisca.

_DSF3191-Edit

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *