Tort de sfecla rosie

Sau cum sa modifici un carrotcake clasic.

De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Doar inlocuiesti morcovii cu sfecla. Atat.

Insa, pana acolo ai ceva de muncit.

Asadar, sa purcedem:

– 100 g nuci caramelizate

– 400 g sfecla rosie (fiarta timp de 30 minute)

– 300 g faina

– 1 lg bicarbonat

– 1 lg praf de copt

– un varf de cutit de sare

– 4 oua mari

– 300 g zahar

– 240 ml ulei

– o pastaie de vanilie

Pentru inceput va trebui sa caramelizezi nucile, iar asta o faci punand intr-o tigaie 3 Lg de zahar impreuna cu nucile. Cand sunt gata le scoti pe o folie de aluminiu sa se raceasca.

Oualele le vei bate cu zaharul timp de 4-5 minute, dupa care adaugi uleiul, vanilia, nucile caramelizate (eventual si putin macinate) si sfecla rosie razuita.

Faina o vei amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si vanilia dupa care o incorporezi in aluatul facut anterior.

Compozitia aceasta o imparti in doua tavi de copt si o dai la cuptor (180 grade) pentru 30 de minute.

Pentru a fi complet tortul vei avea nevoie si de crema, iar pentru asta iti trebuie:

– 60 g unt (la temperatura camerei)

– 400 g crema de branza (ricotta, philadephia, etc)

– 250 g zahar

– o lamaie

Freci bine untul cu zaharul, dupa care incorporezi crema de branza si sucul de lamaie.

Cand cele doua jumatati de aluat s-au racit poti pune crema (intre foi pui o treime si restul deasupra).

Pentru decor poti folosi fasii de sfecla, nuci, coaja de lamaie, etc. Apa in care a fiert sfecla o poti folosi pentru a colora putina crema de branza si a o adauga la final peste tort.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *